După ce au început să se înmulțească și în Grecia cazurile de îmbolnăviri cu COVID19, Curtea Supremă de la Atena a anunțat, joi, că nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii bolii va fi considerată infracțiune gravă și tratată cu maximă severitate.

Într-un document trimis către toate procuraturile, Vassilis Pliotas, membru al Curții Supreme, citează articolul 285 din Codul Penal care prevede pedepse foarte dure pentru cei care încalcă dispozițiile date pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Procurorii sunt îndemnați să intrevină categoric atunci când un individ s-a comportat într-o manieră care ”a pus în pericol drepturile fundamentale legale cum ar fi dreptul la viață și dreptul la protejarea sănătății”. Cei găsiți vinovați de încălcarea dispozițiilor legate de limitarea riscului răspândirii pandemiei pot primi condamnări de până la 3 ani de închisoare cu executare, dar dacă în urma acțiunilor lor va rezulta moartea unei persoane pedeapsa urcă la 10 ani, iar dacă rezultatul încălcării dispozițiilor legale duce la moartea mai multor persoane, pedepsa merge până la închisoarea pe viață – mai multe detalii AICI

mai mult la www.podul.ro


Descoperă mai multe la Thasos 🇬🇷 Grecia | mapamondⓜdomains

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns